Chef Wan Terima Surat Teguran???



Minta maaf ya Chef Wan… saya cuma nak clearkan sikit saja… bukan nak back-up Kak Emma Ibrahim pasal hight light suami coma or nak minta simpati.. no ya.. Kak Emma have to go thru all the hardship for The past 5 years. Never once any of us feel that she openly menagih simpati dengan sesiapa.

We contestants knew that. Malah dia anggap Chef Wan adalah idola in this culinary life yang baru dia nak venture since her hubby went into coma. Mungkin Chef Wan boleh comment about everything else but definitely not that harsh statement lah. I on behalf of her pun terkedu membacanya.

Adakah Chef Wan tahu masa shooting tu lah Kak Emma dapat berita yang husband dia was not well? And during the programme hati dia berdebar2? and right after the shooting dia ran back home and admitted husband dia kat ICU Putrajaya? Dan sedihnya meninggal dunia after 3 days in the hospital.

Yet Kak Emma still have to ran back to the set and do the next task? Dengan hati yang tidak tenteram. Betul Kak Emma menangis sambil memukul putih telur tu kerana tangan dia sakit sebab terseliuh kerana tersilap angkat hubby dia semasa di hospital sebelum itu?

Setahun Kak Emma menderita tidak boleh mengangkat barang berat or streneous job seperti memukul putih telor tu. Chef Wan tahu tak sampai sekarang, dah terkeluar ni tangan Kak Emma still swollen? There is definitely No DRAMA or saja2 menangis. Definitely no iintention of menagih simpati. Kak Emma do cry whenever she talked about her hubby because she LOVE HIM TOO MUCH.

Salahkah untuk menangis? Almost 5 years Kak Emma jaga husband dia yang brain-damaged due to doctors negligence. Not even once i merayu mana2 pihak to bersimpati. Dia Sangat sedih when a person yang dia adore so much, having all his books, looking forward to all his shows seumpama tiada hati perut diatas kesukaran orang lain.

Sorry for the harsh words but sincerely kata-kata Chef Wan buat Kak Emma totally depressed! Kak Emma is a tough woman. Dia jaga hubby dia for almost 5 yrs on her own tapi dia tetap seorang perempuan…

Jadi Chef Wan… saya minta maaf untuk mengatakan ini “tidak salah untuk Chef Wan meminta maaf atas statement di atas pada Kak Emma Ibrahim kan?” Slenajutnya Di beautifulnara

3 comments:

Anonymous said...

Kebanykan melayu bodoh bila dah berjaya mulalah sombong dan pandang rendah pada bangsa sendiri. Mulut kalau jeils celupah memang camtu. Dia rasa dirinya hebat. Dia tukang masak yg dapat publisiti berlebihan. Ramai lagi chef yg lebih pandai dari dia.

Eza Rashid said...

salah paham cm nie harap2 DCW ngn k emma berbaik lah...kdg kita pown xtau ape yg kita wat org terasa..:)

Anonymous said...

cef wan ni semua dia nak kaut, nak sauk... mmg dia mahir bidang masakan,oleh itu tumpu sajalah bahagian dia. berlakun pun dia nak, nyanyi pun nak, pengacara pun nak, pereka fesyen pun kalau boleh dia nak sauk. last sekali pembaca berita pun nak. mulut dah lah celupar. bangga dgn celupar dia agaknya....[chef two]

Post a Comment

NYAMUK CROUD

JUSTICE 4 SAIFUL

JUSTICE 4 SAIFUL
KLIK PICTURE

Labels

Blog Archive