SNAP Menipu Orang Ulu Baleh!!!!


Dikatakan penyokong SNAP yang berhimpun di pasar Kapit telah ditipu oleh parti itu. Mereka ada yang datang dari pendalaman semata untuk memebantu dan dikatakan SNAP akan memberi upah wang ringgit kepada penyokong parti tersebut jika mereka sanggup berhimpun masa penamaan calon dan mengiringi George Lagong.

Malangnya George Lagong yang dikatakan akan bertanding Dun Ulu Baleh tidak hadir pada hari penamaan. Apa bila keadaan menjadi kecoh ada seseorang yang telah datang memberi tahu kepada mereka yang calon meraka tunggukan itu tidak akan datang dan tidak akan bertanding di N56 Dun Uuku Baleh, sebaliknya akan berting di N45 Dun Pelagus.Difahamkan yang boleh terjadinya George Lagong bertanding di N45 Dun Pelagus disebabkan ada perebutan diantara SNAP dan PKR di N56 Dun Baleh. Sepatutnya SNAP yang bertanding di Dun Baleh bukan PKR.

Merasakan tertipu dengan Georga Lagong dan SNAP, maka mereka telah menyerbu ke Bilik Operasi BN DUN Baleh dan berikrar akan memberikan undi mereka beramai-ramai kepada calon BN. Petugas BN di situ menyambut mesra penduduk Ulu Baleh yang teraniaya dan tertipu oleh pembangkang tersebut.

Kasihan pada rakyat Ulu Baleh ini. Sudahlah bersusah payah datang dari jauh, ditipu pula oleh parti pembangkang yang gilakan kuasa. Bukan murah kos perjalanan dari Ulu Baleh mahu ke bandar Kapit. Besar kosnya, apatah lagi mereka bukanlah dari golongan berada seperti pemimpin SNAP.


0 comments:

Post a Comment

NYAMUK CROUD

JUSTICE 4 SAIFUL

JUSTICE 4 SAIFUL
KLIK PICTURE

Labels

Blog Archive