Memang jahat kan bila FRU Sembur dengan Gas Pemedih Mata, Memang tak Berhati Perut kan? rasa kasihan dengan mangsa yang meninggal dunia ni. Tapi nak buat macam mana dia dah pun Mati meninggalkan kita semua.

"Abang kepada Baharuddin Ahmad, seorang peserta perhimpunan Bersih 2.0 yang meninggal dunia semalam, mempersalahkan kematian mangsa adalah akibat sikap “kejam” pihak polis. Kassim Ahmad, 72, memberitahu The Malaysian Insider bahawa Baharuddin mati kerana polis tidak memberikannya bantuan perubatan dengan segera sebaik sahaja Allahyarham pengsan akibat terkena air berasid dan gas pemedih mata yang dilepaskan oleh pasukan keselamatan. “(Mereka) ada meminta polis agar membantu menghantar dia ke hospital tetapi mereka enggan. Jadi mereka menunggu satu setengah jam sebelum sebuah van datang,” katanya. “Ramai yang cuba menyelamatkan dia... jika dia diberikan bantuan oksigen, dia kemungkinan masih hidup hari ini,” kata Kassim"

Petikan The Malaysian Insider

5 comments:

Anonymous said...

mati syahid ker mcm ni ....

rezeki masing2

esok kat alam baza bila malaikat soal jawab ler

yg mati semasa buat demotrasi jalanan buat rusuhan

sedih aku tgk sebab mati nye dlm keadaan mcm ni

Anonymous said...

kata p ramli..mati dalam iman...

Anonymous said...

tp tengok insiden yg berlaku mmg nmpk kelemahan pihak polis yg tidak profesional..mat2 polis ni tengok aje pakcik ni dah nazak..sekurang2nya tolong bukakan tali ikatan tangannya ke.. dah la ambulan dan kete polis tu lambat nak sampai..
disaat2 begini kita mesti bertindak bijak..klu tak akan nmpklah kebodohan kita..
soal demo haram itu lin..tapi soal kemanusiaan itu lebih tinggi disaat2 begini..cuba bygkan klu pakcik ni sedara terdekat kita..nk ke kita melihat mcm tu saja..??
ajal maut ..dosa pahala ..syurga neraka ditangan tuhan..

Anonymous said...

Tak mati pun.Yang mati org lain.

Anonymous said...

menipu jer ni...depan sivarasa sihat jer...pelakon tambahan utk anwar inrahim...ornga lain yg mati bukan buakan org tua 2...konspirasi yang terancang...!!

Post a Comment

NYAMUK CROUD

JUSTICE 4 SAIFUL

JUSTICE 4 SAIFUL
KLIK PICTURE

Labels

Blog Archive