Khalid Samad Wira Negara Sebenar Bukan Datok Aziz!!!!!


Misi Kemanusiaan Ke Gaza

Pada 26 Julai saya telah bertolak ke Mesir bersama sahabat dari Muslim Care dan Cakna Palestin. Destinasi akhir adalah Gaza. Surat kelulusan dari kerajaan Mesir telah diperolehi lebih awal, termasuk dari pihak “Special Branch” Mesir. Kami pergi membawa wang tunai sebanyak USD 215,000 yang merupakan kutipan dari rakyat Malaysia semenjak Israel menyerang Gaza hampir dua tahun lalu.

Pada 28 Julai kami memasuki Gaza. Duit diserahkan secara berperingkat mengikut kategori perbelanjaan serta mereka begitu bangga dan berterima kasih di atas sumbangan ini. 29 Julai kami turun bertemu Menteri Kebajikan. Terdapat banyak juga program bersama rakyat miskin diadakan.

Pada keesokan harinya, Perdana Menteri (sah) Palestin, Ismail Haniyya menjemput kami semua ke rumahnya pada sebelah malam. Beliau telah meluangkan masa untuk duduk berbincang pelbagai isu selama hampir 1 jam. 

Pada 31 Julai kami dijemput pula ke Parlimen Palestine dan diberikan cenderahati peta Palestin sebagai kenangan.


Jurang perbezaan antara misi bantuan yang dibuta oleh Khalid Samad dan Datok Aziz Kelab Putra 1 Malaysia. Khalid Samad hanya pergi mengira duit dan berjumpa dengan pemimpin tertinggi disana tidak nampak dimana misi bantuan yang dihulurkan.

Setakat bergambar dengan duit, di Malaysia pun boleh buat Khalid oiii, setakat bercakap tapi tidak ada kerja yang dibuat pun tidak guna jugak, duit itu semua boleh di transfer kan saja tak payah lah nak tunjukan anda membuat kerja begitu.

Ajak naik kapal Flotilla pun Khalid Samad takut. Takut mati syahid. Guna pelbagai alasan. Pastu masuk Palestin guna jalan selamat. Bukannya bagi bantuan direct kepada rakyat Palestin tapi hanya bagi duit kat pemimpin Palestin. Buat misi macam ni 100 kali pun tak syahid! Takut mati awal, nanti hilang pulak jawatan sebagai ahli Parlimen.

2 comments:

Anonymous said...

Simple but SOLID presentation.
Gua suka..! Cara lu mudah sikit nak difahamkan oleh penyokong2 membuta tuli khawarij.

Lok7

Anonymous said...

banyaknya duit tu.. USD pulaktu.. mana khalid samad dapat muking pehak gereja bagi derma atau pun kutipan semasa ceramah..takbirr

Post a Comment

NYAMUK CROUD

JUSTICE 4 SAIFUL

JUSTICE 4 SAIFUL
KLIK PICTURE

Labels

Blog Archive