Orang Melayu Bakal Disishkan Sebagai Perkerja Kakitangan Awam Jika Pakatan Haram Memerintah!!!!


 
Setiausaha Bahagian Penerangan DAP Tony Pua Kiam Wee berkata, jika Pakatan Pembangkang dapat memerintah kerajaan pusat, Pakatan akan kemukakan satu projek yang dinamakan "Projek Khas Mengurangkan Kakitangan Awam" untuk mengurangkan bilangan kakitangan awam berperingkat-peringkat setiap tahun. KLIK DI pisau.net

Anwar membebel panjang sebelum menyertai mesyuarat strategik pilihanraya PKR kelmarin. Kenyataan Tony Pua kepada China Press – bahawa Pakatan Rakyat akan mengecilkan jumlah kakitangan awam membuatkan Anwar pening kepala. Anwar selalu pesan kepada jentera PKR, jangan sampai hati kakitangan awam terhentak walaupun kita sibuk bermain politik. Anwar memang mahu pastikan majoriti pengundi perkhidmatan awam akan diberikan kepada pembangkang.

Malahan, dalam manifesto yang sedang direncana oleh Anwar dan Team Strategik Pilihanraya PKR akan menggariskan halatuju kakitangan awam yang lebih baik dan jelas. Banyak yang Anwar hendak tawarkan kepada kakitangan awam. Termasuk mengambil contoh bagaimana beberapa Negara Arab memberikan kemudahan kepada kakitangan awam. Model negara Arab yang kaya dengan minyak menjadi rujukan Anwar. Sumber? PETRONAS.

Apabila sahaja Anwar mendapat laporan media mengenai kenyataan Tony Pua, dia tersentak dan terus menzahirkan perkataan BODOH. Anwar tahu, jika UMNO menggunakan isu itu secara strategik, kakitangan awam akan pantas menidakkan sokongan kepada PR. Ini yang Anwar katakan sebagai BODOH.

Undi kakitangan awam adalah sama dengan undi Melayu. Hati mereka perlu dijaga. Strategi 2008 akan Anwar gunakan semula. Satu email khas akan Anwar sampaikan kepada semua kakitangan awam. Menggunakan data yang sudah disediakan oleh kumpulan strategik pilihanraya; e-mail kakitangan awam memang sudah ada di pejabat PKR. Tak ada masalah. Email blasting akan digunapakai. Kalau ikut cadangan, siap dengan video klip manifesto PR.

Pengambilan Perkhidmatan Awam 1 Januari – 30 Jun 2007
Kaum………………………………..Melayu………Cina………India
Pemohon ……………………………464,000…….9,000……13,000
% …………………………………….84.62%…….1.71%…..2.36%
Permohonan (jawatan)……………1,458,560…..29,607…..40,796
Panggilan termuduga………………..160,401…….5,102……5,107
Hadir temuduga………………………115,103…….3,358……3,636
%………………………………………80.48%……..2.34%……2.54%
Berjaya……………………………….18,618……….927……….639
%……………………………………..81.35%……..4.05%…….2.79%

Anwar tahu, hampir 85 % kakitangan awam adalah orang Melayu. Kalau hilang semua undi kakitangan awam, jawabnya memang demam lah strategi pilihanraya yang Anwar sedang rancang.

Anwar faham sangat dengan pemikiran kakitangan awam. Mudah percaya dengan janji. Kalau kali ini Anwar janji langit sekalipun, mereka akan undi Pakatan Rakyat. Mentaliti kakitangan awam, termasuk guru inilah yang mahu Anwar gunapakai. Anwar percaya dia boleh.

Tapi DAP janganlah kacau daun. Kalau Tony Pua buat lagi kenyataan nak kecilkan perkhidmatan awam – jawabnya akan melingkuplah undi yang Anwar anggap sebagai ‘fixed deposit’ Pakatan Rakyat ini. :-
Gelagat Anwar

4 comments:

Anonymous said...

lets face it,
satu-satunya asset melayu yang masih lagi belum diusik oleh DAP di bumi melayu yang bertuah ini adalah pegangan melayu dalam perjawatan kerajaan,yang lain semua habis sudah kena telanjang.
kalau ini pun kena rombak, duduk dalam hutanlah jawabnya melayu ini, jadi orang asli. sebab kesenangan orang-orang melayu majoriti datangnya dari orang dalam kerajaan. Dari situ wangnya datang menolong peniaga-peniaga melayu di luar sana.Harapkan kaum lain, mampus hidup balik takkan support peniaga melayu. Dan duit akan berkitar dalam lingkungan ini, memajukan bangsa.
Tolong puak-puak gomen nih, sedar diri sikit.

Anonymous said...

rakyat kena lancarkan "projek khas mengurangkan wakil Pembangkang" pd PRU13 nanti

Anonymous said...

Tapi kakitangan awam yang menyokong pembangkang pun ramai jugak dan ada ramai juga yang tidak mendaftar mengundi, mereka ni macam anak haram yang mengambil mudah perkara tersebut, aku ckp ni adalah berdasarkan perkara sebenar....kadang2 bekerja kat bandar bila time mengundi mereka tak balik untuk membantu BN menang jadi apa guna k tangan macam ini, kalau nak buang buang mereka ini dulu, macam anak haram.....

Anonymous said...

cina mane minat nk keje kerajaan. gaji ciput.kalau da pun nak jdi TUAN, puuuih kahak ijo........ LAGAK LEBIH YG JADI TUAN KONOOOOON HARAMJADAH

Post a Comment

NYAMUK CROUD

JUSTICE 4 SAIFUL

JUSTICE 4 SAIFUL
KLIK PICTURE

Labels

Blog Archive