Media Asing Diperkudakan Oleh Anwar Ibrahim.!!!Tindakan Datuk Seri Anwar Ibrahim mempergunakan media asing sebagai platform untuk memburukkan Malaysia di luar negara dilihat memakan dirinya sendiri.

Menteri Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan, Datuk Seri Dr. Rais Yatim berkata, keadaan tersebut disebabkan ketelusan yang didukung media berkenaan dalam menilai kesahihan kenyataan Ketua Pembangkang itu kini.

“Tindakan Anwar menjaja Malaysia sebagai negara tidak baik menunjukkan beliau seorang pemimpin yang tidak mengenang jasa setelah diamanahkan sebagai seorang pemimpin suatu waktu dulu dan pernah menerima habuan daripada negara.

“Oleh itu jika tohmahan terhadap negara diteruskan, dengan sendirinya telah memalapkan imej Anwar, sekali gus reputasinya akan turun serta lama-kelamaan ramai pihak tidak akan mempercayainya.

“Penilaian imej Anwar ini adalah seperti juga dikatakan oleh majalah The Economist dan beberapa pihak yang begitu telus dan lantang pandangan mereka terhadap pemimpin seperti itu,” katanya kepada pemberita pada Majlis Pesta Durian Bersama Media Asing di Kompleks Kraf di sini hari ini.

Antara yang hadir Ketua Biro The Globe and Mail di Beijing, Mark Mackinnin, media-media asing dan ketua-ketua pengarah jabatan.

Beliau berkata demikian sebagai mengulas tindakan The Economist melabelkan Anwar sebagai pemimpin yang tidak boleh dipercayai walaupun Ketua Pembangkang itu baru dibebaskan daripada tuduhan meliwat bekas pembantu peribadinya.

Seperkara lagi, kata beliau, sepatutnya Anwar berterima kasih kepada sistem kehakiman negara atas pembebasan beliau berhubung kes liwatnya tempoh hari.

Namun sehingga kini beliau gagal menyatakannya dengan jelas. Ini menunjukkan Anwar tidak percayakan sistem tersebut.

“Kita harapkan masyarakat boleh menilai dan menzahirkan dalam bentuk yang konkrit terhadap reputasi serta pimpinan seperti ini.

“Kerja-kerja baik yang dilakukan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak dalam situasi kini kian lama kian baik dan ini seharusnya diterima oleh masyarakat khasnya berhubung Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) dan pelbagai bentuk bantuan selepas ini,” kata beliau. :- Utusan

8 comments:

Moolana said...

Sudah-sudahlah Rais...kembalilah ke pangkal jalan...ingat-ingatlah sikit...nak berpolitik janganlah lebih-lebih...kerana we know what you did last time....sepatutnya kau menteri tv, bagi peluang kat DSAI untuk menjelaskan segala fitnah yang dilontar kepadanya bukan menambah fitnah seolah-olah betul. Berapa punya banyak pahala kau akan diberikan kepada DSAI di padang Mashar kelak...masa tu aku ludah muka kau, kalau dibenarkan malaikat....

Wake UP! said...

Anwargay pula dipergunakan oleh Yahudi sebagai proksi mereka.

Anonymous said...

Alahai moolana ...Al Alamah Sahibus Samaah As Sheikh Datuk Seri Sivaji Anu War Berahi Al Juburi gay tua itu masih berjaya memperdayakan kepala hotak kau??? ..Pandai pula nak bagi tahu siapa dapat pahala dan siapa dapat dosa...taubat ler sebelum ko mampos !!!

Anonymous said...

moolana...kau tak nampak ke aljuburi tu yg banyak buat fitnah dalam n luar negara tak nampak ke??
bukan kes pertama yg harus disangkal lagi...
SEDAR LA WAHAI MOOLANA...
ANUUWAR...berani ke saman saiful kalau benar dia di fitnah

Anonymous said...

ramai orang cakap pandai sekarang nie... siap nak meludah muka orang kat padang mahsyar....tak sedar diri sendiri berapa orang yg mai ludah....ignorant!

Anonymous said...

bodohnya statement moolana geng al-juburi ni..menyerlahkan kebutaan mata hatinya bila membela si ANUwar tu sampai boleh menentukan apa yg bakal berlaku di padang masyar..

pakMan said...

Moolana... Ko bg je la bontot ko tu kat anwar alJUBURI tuhh!!!
baru ngam statement ko tu! !!
byk cite plak kat pdg MASYAR,klau kat dunia dah jd wakil SYAITAN!!!!
bangang punyer statement....

Anonymous said...

moolana lupa kot anwar bebas menggunakan saluran alternatif untuk membuat kenyataan..blog,facebook.twitter malah mereka juga ada akhbar sendiri,tv sendiri...x cukup lagi ker?

Post a Comment

NYAMUK CROUD

JUSTICE 4 SAIFUL

JUSTICE 4 SAIFUL
KLIK PICTURE

Labels

Blog Archive