"Kami Diberi Bible Versi Bahasa Melayu"...!!!!


SEREMBAN : “Jauh di sudut hati,saya tahu masih Islam,namun keadaan memaksa saya membawa keluarga ke rumah perlindungan itu sebelum dibaptiskan dan dilatih menjadi paderi Melayu,” kata bekas penagih hanya mahu dikenali sebagai Mohamad yang pernah dikristiankan, namun insaf selepas diselamatkan Jabatan Mufti Negeri Sembilan. 

Beliau yang kini berusia 38 tahun tinggal dua tahun bersama isteri dan tiga anak berusia satu hingga 13 tahun di rumah perlindungan Kristian di negeri ini, ketika hidupnya kucar-kacir selepas dibebaskan dari penjara kerana kesalahan dadah.Mohamad mendakwa terpaksa membawa keluarga lari dari kampung di Perak kerana bekas sahabat yang bertugas dengan pasukan keselamatan menganiayai isterinya ketika di penjara dan selepas dia dibebaskan. 

Ketika bergelut dengan ketagihan, tidak diterima masyarakat, tiada kerja dan terdesak membawa isteri jauh dari tempat itu, kami terpaksa menerima tawaran rumah perlindungan itu,” katanya di sini semalam. SELANJUTNYA KLIK DISINI

3 comments:

Dylan Faris said...

12 org ni mmg memalukan org2 Islam...iman xteguh & sifat tamak antara punca2 nye...BERTAUBAT lah segera...

Anonymous said...

Inilah perempuan yang gilakan kekayaan dunia hingga sanggup menggadai maruah agama dan bangsa sungguh memalukan ayah ibu yang melahirkan sebagai muslim tetapi dek keerana ingin kebahagian dunia sanggup menjadi murtad, itulah sial para padri kristen diharap kerajaan akan mengambil tindakan tegas jangan hanya amaran

Anonymous said...

org2 kristian yg masuk islam kat kpg aku n mana2 kawan2 aku yg masuk islam pun bknnya ikhlas masuk islam pun. dorang nak bantuan dr kerajaan jer pun. disuap dgn wang ringgit sampai mmpu bina rumah batu. ikut pasangan dll. 18 agreement yg menyatakan sbah n sarawak xda agama rasmi pun mcm dah x boleh pakai. org2 murtad ni faktor utamanya murtad adalah iman dan kefahaman terhadap agamanya yg rendah. kadang2 nama jak pemeluk agama islam atau kristian, tp x pernah smbhyg. x pernah jejak kaki kat tempat ibadah. seperti juga islam d m'sia x mmbenarkan islam murtad, demikian juga penganut agama lain x suka penganutnya murtad. cuma penganut2 agama lain ni xda undang2 yg sah di sisi perlembagaan yg boleh menjaga hak2 mereka seperti agama islam. apa yg mmpu mereka buat hanya berdiam diri sahaja la. nak bising pun org sebelah sana lg la bising.

Post a Comment

NYAMUK CROUD

JUSTICE 4 SAIFUL

JUSTICE 4 SAIFUL
KLIK PICTURE

Labels

Blog Archive