Umi Hafilda Tidak Pernah Bersetubuh Dengan Baginda!!!Ummi Hafilda hari melafazkan sumpah laknat mendakwa dirinya tidak pernah mengadakan hubungan seks dengan Nor Azman Abdullah @ Baginda Minda seperti yang didakwa oleh lelaki itu.Sumpah itu dilafazkan di mahkamah Kuala Lumpur setelah memfailkan permohonan penghakiman ingkar terhadap Baginda hari ini.

“Wallahi,Wabillahi,Watallahi.Saya buat sumpah ini di bulan Ramadan yang suci bahawa saya tidak pernah mengadakan hubungan seks dengan Baginda Minda.Jika saya menipu,maka saya akan dilaknat,” katanya.

Ummi Hafilda diiringi oleh Penasihat Undang-undang Mohd Khairul Azam Abdul Aziz.Beliau mengemukakan permohonan itu setelah Baginda gagal menghadirkan diri di mahkamah seperti yang disyaratkan pada 8 Ogos lalu.Menurut Mohd Khairul, Malaysiakini, yang dinamakan oleh Ummi Hafilda sebagai defenden kedua,hadir apabila kes itu disebutkan.

“Kami telah failkan dokumen berkaitan ke atas dirinya termasuk mengiklan di Harian Metro tetapi dia (Baginda) gagal hadirkan diri,” katanya.

Pada 25 April lalu,Ummi Hafilda memfailkan semula saman fitnah yang sebelum ini dibatalkan oleh Mahkamah Tinggi 13 April lalu, selepas peguam kedua-dua pihak tidak hadir ketika ia pertama kali disebut.Dalam saman itu beliau mendakwa Baginda dalam satu temuramah di lobi Parlimen telah mengeluarkan kenyataan bersifat fitnah serta menyerangnya secara peribadi.

Ummi Hafilda mendakwa kenyataan Baginda itu dibuat untuk memalukannya dan berniat jahat seolah-olah beliau seorang wanita yang mempunyai banyak skandal serta amat tidak jujur, selain terlibat dengan bekas pembantu peribadi Datuk Seri Anwar Ibrahim iaitu Mohd Saiful Bukhari Azlan, yang mengakibatkan pertuduhan liwat terhadap ketua pembangkang itu.Mkini Dotcom Sdn Bhd pula didakwa telah secara cuai membenarkan penerbitan, penulisan dan penyiaran artikel bersifat fitnah itu di lamanweb portal pembelit number 1 di malaysia www.malaysiakini.com pada 15 Mac lalu.Beliau menuntut gantirugi am RM100 juta dan perintah injunksi bagi menghalang kedua-dua defendan daripada terus membuat kenyataan fitnah terhadapnya.

4 comments:

TheLee said...

Tak dok rasa malu aib doh orang Melayu Islam zaman lening. Sampai hal sebegini pun diwar-warkan. Apalah nak jadi dengan Umat kini.

Anonymous said...

dah tu kalau demi menegakkan kebenaran serta maruah...bagus!!!....biar sesiapa saja yg suka menjaja fitnah menggelupur

Anonymous said...

TheLee nampak pendedahan untuk kebenaran yang TheLee nampak pelik tapi kenapa TheLee tak nampak pelik kerana terlalu senang masyarakat yang mewujudkan 'Fitnah' untuk mengaibkan org yang tak bersalah....????? ~Aneh..!

antibathil said...

Apa aib yg didedahkan di khalayak UMUM? Dia mendedahkan yg dia TIDAK melakukan seks...kalau melakukan memanglah aib! Lagipun dia difitnah! Inilah akibatnya bila kepala dah ditune untuk membangkang... semua yg terkeluar semua negatif !

Post a Comment

NYAMUK CROUD

JUSTICE 4 SAIFUL

JUSTICE 4 SAIFUL
KLIK PICTURE

Labels

Blog Archive