DAP Buat Loji Takda Pulak Fuziah Mengamok???Ramai yang membantah pembinaan loji pemprosesan nadir bumi Lynas di Pahang, namun mereka tidak mengetahui nasib yang bakal menimpa 100,000 penduduk di Batu Kawan apabila sebuah kilang yang mengeluarkan toksik dibina di negeri ini.
Ketua Biro Perkhidmatan Awam Pemuda Gerakan Pulau Pinang, Rich Too berkata, mereka menuntut penjelasan Ketua Menteri, Lim Guan Eng mengenai pembinaan kilang berkenaan yang dikendalikan sebuah syarikat dari Jerman.

“Kita tidak menentang teknologi solar tetapi proses untuk menghasilkannya boleh mencemarkan alam sekitar. Ia juga akan mengancam kehidupan jika pembuangan sisa toksik tidak dikendalikan dengan betul.

"Sehingga kini tiada sebarang penjelasan diberikan Kerajaan Negeri kepada umum mengenai projek yang akan dijalankan itu," katanya kepada media semalam (sumber).

3 comments:

Anonymous said...

Ayuh YB Fauziah inilah masa untuk menunjukkan 'kejantanan'...ops keperempuanan YB pada rakyat Malaysia. Protes projek Guan Eng di PP tu. Projek tu pun bahaya juga. Jangan kira lawan atau kawan(???) ya...

Anonymous said...

ada berani ka?

Laloqk said...

Solar kat penang guna silicon... Macam kilang elekttonik jugak schedule waste dia....tak reti toksah dok sembang...

Post a Comment

NYAMUK CROUD

JUSTICE 4 SAIFUL

JUSTICE 4 SAIFUL
KLIK PICTURE

Labels

Blog Archive