Janji Karpal Sing "Tiada PM Melayu Lagi"...!!!


Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim hanya akan menjadi Perdana Menteri buat seketika seki-ranya pembangkang berjaya mentadbir negara kerana realitinya DAP tetap mahu jawatan tersebut disandang Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng.

Bekas Naib Presiden Pas, Datuk Dr. Hasan Ali berkata, hakikat tersebut berdasarkan kenyataan Pengerusi DAP, Karpal Singh yang menegaskan, selagi hidup, beliau akan terus berjuang memastikan seorang bukan Melayu menyandang jawatan Perdana Menteri.

"Anwar hanya akan menjadi Perdana Menteri buat seketika sebagai taktik sahaja kerana Karpal sudah kata sampai mati akan perjuangkan Perdana Menteri dipegang oleh orang bukan Melayu dan bukan beragama Islam.

"Karpal juga menyebut nama Guan Eng sebagai Perdana Menteri dan Guan Eng boleh menjawat jawatan itu kerana tiada peruntukan dalam Perlembagaan menghalangnya menjadi Perdana Menteri," katanya ketika menyampaikan ceramah di Taman Skudai Kanan, di sini semalam.

Karpal baru-baru ini mengeluarkan kenyataan bahawa beliau akan terus berjuang untuk memastikan seorang bukan Melayu menyandang jawatan Perdana Menteri selagi beliau hidup.

Malah, beliau turut mengakui tersasul menamakan Guan Eng sebagai bakal Perdana Menteri seperti yang dilaporkan beberapa akhbar berbahasa Inggeris tetapi tetap menegaskan calon bukan Melayu akan menyandang jawatan tersebut suatu hari nanti.

Meskipun ketika ini pembangkang bersetuju ketua pembangkang itu adalah calon paling layak memegang jawatan nombor satu negara, namun Karpal secara peribadi menganggap tidak ada undang-undang yang boleh menghalang jawatan itu disandang calon bukan Melayu.

Sementara itu, Hasan berkata, meskipun didesak pelbagai pihak, namun Anwar sehingga kini masih gagal mengumumkan 'ahli-ahli' Kabinet bayangan pembangkang meskipun pilihan raya umum akan diadakan pada bila-bila masa sahaja. :- EP

1 comments:

Anonymous said...

HEI KICI...APA LU ORANG CERITA...AKU MAU JADI ITU PM JUGA...SAPA ADA CAKAP AKU TARAK LAYAK...HAHAHA...MEMANG AKU TARAK LAYAK PON...HAHAHA...PASAI APA AKU TARAK LAYAK...LU ORANG TARAK MAU TAU KA...HAHAHA...BUKAN PASAL ITU WHEELCHAIR PUNYA PASAL....TAPI....PASAL...AKU MURTAD PUNYA SINGH...HAHAHA...TURBAN TARAK PAKAI JUGA...HAHAHA...LAGI SATU AKU MAU KASI TAU SAMA LU ORANG...AKU TARAK POTONG JUGA...HAHAHA...TAPI KALAU ADA SYARAT MESTI POTONG...AKU TARAK SETUJU JUGA...HAHAHA...KALAU MAU POTONG JUGA...MESTI MAU LANGKAH MAYAT AKU DULU...HAHAHA...LU ORANG SEMUA BODOH PUNYA ORANG...HAHAHA

Post a Comment

NYAMUK CROUD

JUSTICE 4 SAIFUL

JUSTICE 4 SAIFUL
KLIK PICTURE

Labels

Blog Archive