Gambar Perempuan Cina Yang Pijak Gambar Dato Sri Najib..!!


Himpunan Janji Demokrasi memperlihatkan kita kepada dua perkara penting mengenai segelintir rakyat Malaysia yang menyokong pembangkang. Satunya, ialah matlamat PR yang jelas ingin menukar Jalur Gemilang berdasarkan matlamat mereka untuk menubuhkan Republik Malaysia; sekali gus menulis kembali sejarah negara dengan mengwirakan komunis. Keduanya ialah bagaimana kaum Cina mengambil peluang mengekspresi kebencian dan penghinaan mereka terhadap Melayu.

Ini dilakukan dengan memijak-mijak sambil menghina gambar pemimpin Melayu dengan riangnya.
Bermula dari Namewee yang diangkat sebagai hero kerana menghina Melayu dan Islam tetapi berakhir dengan ‘keuntungan’, kaum Cina tidak lagi teragak-agak untuk menunjukkan kebencian mereka yang amat sangat terhadap Melayu Islam. Selepas episod Namewee, penghinaan terhadap Melayu Islam diluahkan di laman-laman sosial anak-anak muda Cina tanpa sedikit pun merasa bersalah atau takut.

Walaupun mereka ini kebanyakannya menyokong DAP yang bekerjasama dengan parti-parti Melayu/Islam seperti PAS dan PKR tetapi itu kerana mereka cukup faham bahawa kerjasama tersebut hanyalah strategi jangka pendek sementara berjaya mendapat kuasa mutlak di kemudian hari.
DAP hanya sanggup bekerjasama dengan Melayu jika Melayu tersebut cukup bodoh dan boleh ‘diper-anjing’kan untuk kepentingan mereka. Kerana itu, mereka memusuhi dan menghasut rakyat untuk membenci UMNO kerana mereka tahu bahawa Melayu di dalam UMNO cukup arif akan agenda jahat mereka.

Walaupun DAP-PAS-PKR kini sekutu, namun, di belakang Melayu yang menjadi pemimpin dan penyokong PAS/PKR, kaum Cina DAP ini tetap menghina mereka sebagai bodoh, malas, tiada maruah, boleh dibeli dan dijual dengan wang mahupun perempuan pada bila-bila masa.
Kita telah mencuba mengingatkan saudara-saudara kita ini mengenai sikap DAP di belakang mereka tetapi malangnya, Melayu PAS dan PKR memilih untuk membela DAP dari mempercayai saudara seagamanya, sekali gus membuktikan bahawa penghinaan DAP terhadap mereka tadi sememangnya berasas.

Lihat saja bagaimana anak-anak Melayu PR turut sama dengan nyonya, apek dan amoi Cina memijak-mijak malah melakukan lebih lagi dari mereka, iaitu menunjukkan ponggong ke atas gambar Dato’ Seri Najib, Perdana Menteri kita. Jika ini bukan contoh Melayu PKR/PAS yang tersangat bodoh dan langsung tiada maruah, maka apakah ia?
Hakikatnya, kebencian DAP terhadap Melayu bukan ilusi atau paranoia tidak berasas. Ia telah pun terbukti dalam sejarah bagaimana mereka ingin menghalau dan membunuh semua Melayu dari bumi Malaysia ini, atau sekurang-kurangnya dari Kuala Lumpur ketika tragedi 13 Mei.
Percayalah, kebencian ini masih terus membara dan tertulis kemas di dalam prinsip mereka untuk menghapuskan hak keistimewaan Melayu. Ingatlah, bagaimana mereka tidak segan silu menyerlahkan kebencian ini dengan enggan memakai pakaian adat dalam satu sidang dewan di Sabah atas alasan pakaian tersebut bercirikan Melayu Islam.

Ingat juga bagaimana Bahasa Melayu yang merupakan bahasa rasmi negara dianggap tidak penting dan perlu diabaikan oleh mereka. Sebaliknya, kaum Cina ini berjuang untuk mendaulatkan Bahasa Mandarin di Malaysia. Strategi ini pastinya untuk menutup terus peluang pekerjaan bagi umat Melayu di sektor-sektor swasta yang sedia dikuasai kaum Cina suatu hari nanti.

Namun, Melayu-melayu totok PAS dan PKR yang dungu dan khianat langsung tidak mampu membaca strategi atau akibat dari bekerjasama dengan DAP. Kerana itu, PAS/PKR hari ini sanggup memijak-mijak gambar Melayu demi membantu DAP ke puncak kuasa. Langsung mereka tidak sedar, andainya, PR menang PRU nanti, DAP pasti akan memijak-mijak kepala Melayu termasuk Melayu PAS dan PKR yang telah sedia ditunggangi mereka.

4 comments:

Anonymous said...

dia org dh lama hidup ni...

Talhah said...

Dengar cerita sudah di ambil keterangan budak ni. Pihak polis dan Peguam Negara sila buat siasatan tuduhan/dakwaan betul-betul. Muka nampak jelas nampak - jelas tengah pijak gambar- jika tiba-tiba lepas atas teknikal saya tak boleh terima kali ini. Jangan jadi macam kes Saiful pulak. Risau juga sebab muka PM Najib tak nampak dari gambar di atas. Harap ada gambar-gambar atau bukti bukti atau keterangan keterangan yang menyokong pertuduhan. Jika pertuduhan tidak betul silap silap terlepas Amoi ni. Itulah sapa suruh batalkan ISA dan ordinan Darurat. Kan dah susah nak lekat pertuduhan kalau macam ni.

Terus terang cakap kalau tindakan dari Pejabat Peguam Negara fail lagi siap sedia lah BN untuk menempuh PRU 13 dengan undi protes. Saya sendiri pun dah naik menyampah dah ni.

Anonymous said...

cina pukimak dia ni memang nak mampus. kenapa tak pijak gambar lim kit siang atau lim guan eng. cilaka punya cina.dasar tak tahu kenang budi.

Anonymous said...

Semoga berulangnya kejadian 13 Mei supaya Cine ingat balik macam mane depa kene bantai

Post a Comment

NYAMUK CROUD

JUSTICE 4 SAIFUL

JUSTICE 4 SAIFUL
KLIK PICTURE

Labels

Blog Archive