Lori Sampah Model Lapok..!!! Ronnie Liu Songlap Duit Kerajaan Negeri..!!!

Gambar Contoh
Suatu masa, ramai penulis blog pro-kerajaan mengesyaki ada sesuatu tidak kena dengan pengumuman pembelian lori sampah oleh exco yang mengawal PBT, YB Ronnie Liu.

Mengapakah perlu dibeli lori sampah dari China sedangkan banyak pembuat lori sampah di Malaysia?

NST hari Ahad dalam ruang “Truck and Transport Guide‘ mendedahkan bahawa lori sampah yang dibeli adalah dari China dan berjenama Dongfeng.

Isu timbul apabila pemegang francis bagi lori jenama itu di Malaysia menyuarakan tidak puashati bila Kumpulan Darul Ehsan membeli 50 lori jenama itu terus dari seorang pembekal di China dan ini berkemungkinan bertentang dengan perjanjian francis.

Pemegang Francis, Dongfeng Commercial Vehicle Sdn Bhd mendedahkan bahawa model lori yang dibeli adalah model lama yang sudah lapuk (obselete), tidak lagi dalam pasaran dan tidak dibuat lagi.

Lori-lori yang akan diserahkan sebanyak 28 buah kepada majlis Bandaraya Shah Alam dan 18 buah kepada Majlis Perbandaran Petaling jaya masih lagi tidak boleh masuk kerana tidak menepati spesifikasi.

Pihak pemegang francis mengatakan bahawa walaupun mereka sedia lakukan servis kepada lori-lori ini kerana mereka pemegang jenama Dongfeng, tetapi ianya bukan model yang mereka bawa. Dengan demikian, perkhidmatan maintenance tidak dapat dipastikan berjalan lancar.

Mengapakah kerajaan Pakatan Selangor beriya-iya mahu membeli 50 biji lori sampah yang sudah lapuk dan tidak dibuat serta tidak dikeluarkan lagi? Bertambah lagi, kenapa mereka mahu sangat lori yang akan memberi masaalah maintainance?

Adakah orang dalam mengaut komisyen atau ambil balik ‘mark-up‘ dari pembekal yang tidak bertauliah di Malaysia? Itu adalah kesalahan rasuah atau salahguna kuasa.

Nampaknya bukan saja masaalah sampah tidak dapat diselesaikan dengan segera, penyelesaiannya pun akan tergendala dan masaalah baru akan timbul. Sel13

3 comments:

Anonymous said...

nak selesaikan masaalah yg ada tapi semakin banyak plak masalah yg timbul...

rosak dah PR ni bila memerintah.. haru biru dibuatnya..

PRU akan datang kasi tukar sebelum terlambat

Anonymous said...

ibarat tikus repair labu je pr nier....kdg2 klako aku tgk gelagat puak2 pr nie...ntah la...

Anonymous said...

Kepada seluruh Malaysian yang dihormati;
Bahawa Chairman Gombak MCA (Malaysia Chinese Association, YIP KUM FOOK menguna kuasa politiknya menipu wang kami di Taman Daya, Kepong(memohon gerai), merosakkan keluarga orang lain, import wanita dari China(dangin hidup)………….

Sekira tuan-tuan dan puan-puan tidak percayai atas kejahatannya bolih bertanya orang tempatan di Taman Daya, kepong.

Chairman MCA Gombak (Malaysia Chinese Association), YIP KUM FOOK “U” buat Dosa “U” tetap akan menimpa kesusahan tidak lama lagi. TUHAN ADA MATA.

Respected throughout the Malaysian;
That the Chairman Gombak MCA (Malaysian Chinese Association, YIP KUM FOOK used political power cheated our money at Taman Daya, Kepong (applying stalls), hurt people’s family, imports women from China (living meat) .............

If ladies and gentlemen do not trust the evil, can ask local people at Taman Daya, kepong.

Chairman Gombak MCA (Malaysian Chinese Association), YIP KUM FOOK "U" created of sin "U" will override trouble Unallocated fixed soon. GOD HAS EYES.

整个马来西亚的尊重;
Chairman Gombak MCA (Malaysian Chinese Association, YIP KUM FOOK(叶金福用政治权力,在Taman Daya,甲洞(申请摊位)骗我们的钱,伤害别人的家庭,从中国进口妇女 买卖色情业务...... ....

如果女士们,先生们,不相信他的邪恶,可以问当地的人。

Chairman Gombak MCA (Malaysian Chinese Association, YIP KUM FOOK (叶金福),叶金福 “您” 将面对因果报应。老天有眼。

主办单位: MCA Selayang..

Post a Comment

NYAMUK CROUD

JUSTICE 4 SAIFUL

JUSTICE 4 SAIFUL
KLIK PICTURE

Labels

Blog Archive