PAS Tiada Masa Untuk Perjuangkan Akidah


Ramai kalangan kita sedia maklum yang Mursyidul Am PAS, Nik Abdul Aziz Nik Mat pernah mengikrarkan kesediaannya yang rela bersahabat dengan syaitan serta bersekongkol dengan DAP demi untuk menjatuhkan BN.

Ternyata selepas beberapa tahun Nik Aziz menyatakan kesudiannya menerima syaitan sebagai rakan seperjuangan, kini hasilnya sudah terbukti telah berjaya mempengaruhi sikap PAS.

Sekarang PAS memperakui persoalan akidah bukan lagi isu penting untuk diperbahaskan apatah lagi untuk mengecam sikap liberal Naib Presiden PKR, Nurul Izzah yang menyarankan supaya kebebasan beragama turut meliputi orang Melayu Islam.

Bak kata Ketua Dewan Ulama PAS, Harun Taib, PAS tiada masa terluang untuk membincangkan isu akidah kerana matlamat mengulingkan BN jauh lebih penting untuk difikirkan.

Akhir tahun lalu, PAS juga telah gagal mempertahankan akidah dan maruah kesucian Islam tatkala JAIS melakukan pemeriksaan dan menahan 12 orang Islam yang sedang didakyah oleh pendakwah Kristian di sebuah gereja,

Kini sekali lagi PAS gagal untuk mempertahankan kesucian Islam apabila membiarkan sahaja fahaman liberal anak kesayangan Ketua Umum PKR menjalar meracuni fikiran khalayak seterusnya bakal menjahanamkan akidah ummah.

Para perwakilan di Muktamar Dewan Ulama PAS pula ramai yang terpaku, kelu dan bisu jadinya.

Apa daya mereka untuk membantahnya kerana realiti semasa sudah lama terbentang depan mata menunjukkan perubahan besar sikap PAS yang semakin lari dari landasan perjuangan.

PAS hari ini tidak sama seperti PAS 50 tahun dulu. PAS hari ini sudah dikelabui mata mereka dengan lambaian kuasa duniawi yang tidak pasti dan ditutup hijab penglihatannya dari memandang tinggi pada isu akidah ummah.

Persoalan akidah kini dilihat seumpama beban yang jika diambil berat dikhuatiri mendatangkan amarah abang besar dari DAP dan PKR.

Syaitan yang diperakui merupakan sahabat sejati PAS kini tentu sahaja bertepuk tangan kegembiraan.

2 comments:

wAk said...

Kenapa mesti harapkan pas untuk pejuangkan akidah?
Umno tak boleh ke?
Kenapa bila bab agama mesti dikaitkan dengan pas?
Jahil sangat ke umno ni?

Anonymous said...

wAK.. bukan mcm tu wak.. kan sebelum ni bedegar degar pemimpin pas kata tak mahu jalinkan kerjasama dengan parti bukan islam.. sebab itulah pas menolak berjuang bersama umno sebelum sebab kononnya parti komponen dalam bn adalah parti syaitan katanya.. tapi sekarang dia sendiri yg yg sesat bermuzakarah dgn parti syaitan yg jelas menolak islam.. wAK tak perasan ke?? pas kecam umno xnak laksana hukum hudud tapi hakikatnya kenapa tak laksanakan hukum hudud dinegeri yg diperintah selama 25 tahun.. kalo nak laksanakan sebarang tindakan, kena wat perlahan lahan.. wat kat kelantan dulu dan lihat hasilnya.. kalo bagus dan dpt diterima oleh org lain, so mungkin agama lain pun turut menyokong.. sebelum ni bukan lain lagi dgn agenda islamic.. tapi kat kelantan hiv paling tinggi sekali berbanding negeri lain..

Umno aku berani katakan lebih islam dari pas.. sebabnya? sekolah agama mmg selama ini diberi perhatian.. subjek agama disetiap sekolah terus diperkasakan.. so apa kata wak.. itu baru sedikit penerangan wak..

Post a Comment

NYAMUK CROUD

JUSTICE 4 SAIFUL

JUSTICE 4 SAIFUL
KLIK PICTURE

Labels

Blog Archive