PAS Hanya Angguk Penghinaan Patrick Teoh


Sudah ramai rakyat Malaysia tanpa mengira kaum dan agama tampil mengecam kelancangan seorang pelakon keturunan Cina, Patrick Teoh yang secara sedar telah menghina Al-Quran dan agama Islam.

Hatta pemimpin dan penyokong PAS juga tidak ketinggalan mengecam pelakon Cina itu kerana pada awalnya mereka menjangkakan Patrick Teoh adalah penyokong Barisan Nasional (BN).

Bila pemimpin dan penyokong PAS menyedari individu tersebut adalah penyokong PR dan kerap turut sama menjayakan pelbagai program politik rakan sepakatan PAS yakni DAP, tak semena-mena PAS mula melembutkan nada kritikan.

Akhirnya seperti yang dijangkakan, PAS mengambil langkah berhati-hati dengan cuba menjustifikasikan penghinaan yang dilakukan oleh Patrick Teoh disebabkan ketidakfahaman pelakon itu terhadap Islam.

Itu tabiat kebiasaan PAS, sentiasa memilih bulu dalam melakukan kritikan atau kecaman bilamana berlakunya penghinaan terhadap Islam kerana pada PAS kepentingan politik PR dilihat lebih utama berbanding maruah agama.


Maka untuk mengendurkan kemarahan orang ramai terhadap PR, tanpa fikir panjang PAS dan pengikutnya menyalahkan Kerajaan Pusat kononnya telah gagal membentuk pemahaman orang bukan Islam terhadap agama Islam.

Mudah betul mereka bersikap lepas tangan dan cuba meletakkan beban kegagalan sendiri mentarbiah rakan sepakatan dalam PR untuk dipikul oleh orang lain pula.

Walhal sejak berpuluh tahun BN memerintah negara ini sudah banyak program bercorak pendidikan dan penerangan mengenai Islam disiarkan dalam media massa. Hanya golongan bebal dan keras sikap perkaumannya seperti Patrick Teoh sahaja yang buat tidak endah dan masih berselindung disebalik alasan kurang memahami sensitiviti umat Islam.

Demi kerana kemaruk undi penyokong Cina DAP, PAS sanggup berlapang dada di atas penghinaan yang dilakukan terhadap Islam, angguk-angguk dan geleng-geleng dengan menjadikan perkiraan politik sebagai pertimbangan.

Jika kekal beginilah gaya tarbiah PAS kepada DAP, nescaya sedikit masa lagi makin bercambah golongan tak sedar diri seperti Patrick Teoh dalam PR

4 comments:

Anonymous said...

Bangsat punya PAS.. xde maruah.. balaci cina.. bodoh.. kahak ptuihh!!!

Anonymous said...

Aku juga akan turut meludah kepada PAS. Aku ada simpan bendera PAS dirumah ku yang aku letakkan betul-betul di depan pintu sebagai pengalas kaki...

Lembut juga kain bendera tu... seperti lembutnya kelakian orang PAS tentang bab agama mereka sendiri...

Melayu Raya said...

Baculnya pengikut PAS sama bacul dan bebalnya dengan pemimpin mereka seumpama lalang dan patut ditebas saja dalam PRU nanti!

Anonymous said...

Tuan2 boleh baca kutukan Patrick Teoh terhadap Islam dalam blognya (www.niamah.com), diantara lain dia menulis...

"...There are 13 castes in Muslims and these brothers can't share their places of worship. The brothers have been killing / bombing / conquering/ murdering /raping each other in the name of Islam for the last 500 years, since the day Islam existed..!

They have never been or never will be at peace with Jews or Christians in the name of religion, yet all 3 pray to the same God of Abraham.

The American attack on the Muslim land of Iraq and Afghanistan is fully supported by all the Muslim countries around them!

One Allah, One Quran, One Nebi....! Great unity!

All Muslims are not Terrorists, but all Terrorists are Muslims! and 60% of all victims of Muslim terrorism are Muslims.

THEY ARE KILLING THEMSELVES IN THE NAME OF RELIGION..."

Post a Comment

NYAMUK CROUD

JUSTICE 4 SAIFUL

JUSTICE 4 SAIFUL
KLIK PICTURE

Labels

Blog Archive