Video Seks Nurul Izzah?? Siapa Tangan Ghaib PKR?


Tidak semena-mena, tiada beruk tiada kera, tiba-tiba pokok bergoyang. UMNO tidak tahu apa-apa, tiba-tiba PKR pula yang heboh menyatakan kewujudan Video Seks Nurul Izzah pula.

Kita amat memahami strategi ‘overdose’ atau ‘overkill’ iaitu menambahkan cili kepada isu yang sedia pedas seperti video seks Anwar sehingga orang tidak mampu lagi menelannya. Dalam kes ini, strategi pembangkang mungkin untuk membangkitkan rasa mual terhadap UMNO sekali gus meraih simpati terhadap Nurul Izzah dan Anwar.

Namun, cara pendedahan video Nurul Izzah ini agak keterlaluan iaitu menambah cili sehingga tidak nampak lagi masakan asalnya. Ini kerana ia pertama sekali disuarakan oleh Saifuddin Nasution secara terbuka di hadapan wartawan, seolah-olah sengaja sedangkan desas-desus mengenainya belum lagi kedengaran.

Mungkinkah ini merupakan strategi ‘pre-emptive’ iaitu bersedia dengan jawapan sebelum soalan dikemukakan? Atau apakah ini hanyalah langkah pertama ke arah satu lagi lakonan tersohor yang bakal diedarkan ala-ala lakonan sepupu Taib Mahmud?

Walau apapun, mengenali keluarga Anwar, kita tidak boleh menolak akan kemungkinan bahawa video tersebut tulen dan wujud walaupun motif dan dalangnya tidak dapat dipastikan.

Apa yang kita pasti, video tersebut ada di tangan PKR, bukan UMNO. Kerana itulah sehingga ke hari ini, apa yang kita dengar hanyalah dari pihak PKR dan hanya pihak PKR yang ‘seronok’ sekali bercakap mengenainya.

Jangan kita lupa bahawa parti PKR adalah parti yang sentiasa bergolak kerana ia menghimpunkan semua orang-orang yang gila kuasa lagi korup di dalamnya. Segala sampah dan najis UMNO dikutip dijadikan perhiasan dan dipakaikan mahkota. Pemilihan parti PKR adalah yang paling kotor dalam sejarah, di mana undi dimanipulasi dan baling kerusi bergaduh adalah budayanya.

Faktor cinta tiga segi, empat segi dan bersegi-segi juga merupakan masalah paling besar dalam PKR. Mana tidaknya, apabila anak, isteri, gundik, anak ikan, semuanya terpaksa berhadapan sesama sendiri setiap hari.

Kita tahu Wan Azizah bencikan Fareez. Kita tahu Azmin menentang Khalid. Kita juga tahu Wan Azizah benci Azmin. Kita tahu Nurul Izzah membela mamanya dan Azmin serta Fareez menentangnya dan mamanya. Kita tahu Anwar sayang semuanya. Tetapi kita juga tahu Anwar paling sayang dirinya sendiri.

Nurul Izzah bukan masalah besar bagi UMNO atau BN. Malah, beliau merupakan bahan ketawa, tambahan pula dengan kenyataan bodohnya mengenai pasukan keselamatan negara baru-baru ini, ramai yang menganggap wanita itu elok diabaikan saja. Tidak berbaloi bagi BN memburukkan Nurul Izzah dengan cara menyebar video seksnya dan BN juga lebih tahu bahawa tindakan itu mungkin akan memakan diri dan parti.

Justeru, adalah lebih masuk akal bahawa video tersebut bakal diedar oleh pihak PKR sendiri. Lagipun, dari kata-kata Saifuddin, tampak seolah-olah PKR sudah pun memilikinya, kerana BN langsung tidak tahu menahu mengenainya.

Cuma kita kini tertanya-tanya juga apa reaksi Wan Azizah dan Anwar mengenai aksi anak mereka? Banggakah Anwar yang anaknya mengikut jejak langkahnya?

Apapun, kita pasti, bangga atau tidak, Anwar dan Azizah tetap akan menafikannya.

Bagi Nurul Izzah pula, kita menyarankan agar beliau memikirkan dalam-dalam tentang bapa dan ibu jenis apa yang sanggup membiarkan orang lain menyebar video seks yang dikaitkan dengan anak mereka, semata-mata untuk meraih simpati politik?

10 comments:

Anonymous said...

Malu kita org2 politik ada skndal sex,rasuah ,moga2 1 hari nati biarlah org politik kita ada skandal kurap di badan ,bisul kat punggung teliga pekak ,

Anonymous said...

HAHAHAHA..PADAN MUKA KAU IZZAH..AHLI2 KAU SENDIRI PUN TAK SUKA KAU..(PKR)PARTI KRONI RAKYAT..YG BUAT GAMBAR/VIDEO TU SMUA ORG2 KAU GAK..TERUTAMA SAIFUDIN MUKA BULAN..SIASAT JGN TAK SIASAT WAHAI IZZAH OIIIII !!!!

Anonymous said...

tangan2 ghaib tu adalah tangan bapak dia sendiri...lantak pi diaorang anak beranak...bapak dia ni dalam umno dulu pon keja macam ni...zzzzzzz

VTEC DOHC said...

Ya allah, jika benar berita ini maka kau berilah petunjuk agar mereka kembali ke jalan yg benar, tp jika ini adalah fitnah maka berilah perlindungan agar hati manusia tidak di hasut oleh syaitan yg ingin memecahbelahkan ummat manusia, sesungguhnya Engkau yg maha mengetahui lagi maha berkuasa.

Anonymous said...

Fuyooo mesti show kan izzah wat filem.. yg sudah,sudahla izah.ko gi nasihat papa ko tu bersara awl dari lancah politik ni.. politik mmg kejamm. Dulu aku benci anwar ,skang aku dah nek kesian lepas tgk seorang demi seorang berpaling tadah. Isy3.. dunia2

Anonymous said...

aku dah tengokk..budrid dia hitamm hang pa tauu

Anonymous said...

tolong rentikan...

Anonymous said...

KEMUNGKINAN ADA CALUN LAIN YANG BERMINAT DENGAN KERUSI PARLIMEN LEMBAH PANTAI TU. ATAU MUNGKIN JUGA KERANA JAWATAN NAIB PRESIDEN PARTI YANG DISANDANG NURUL IZZAH. KALAU SERANGAN INI DARI PIHAK LUAR PARTI, INI ADALAH PERKARA BIASA DALAM ARENA POLITIK. KALAU PULA SERANGAN INI DATANG DARI DALAM PARTI KEADILAN SENDIRI, INI JUGA LUMRAH BERPOLITIK. TETAPI BERILAH PELUANG KEDUA KEPADA NURUL IZZAH KERANA BATU SETAHUN JAGUNG MENJAGI AHLI PARLIMEN, MASIH BANYAK YANG SEDANG DIRANCANGKAN. KALAU DR M MENJADI PERDANA MENTERI SELAMA 22 TAHUN, BANYAK PEMBANGUNAN YANG TELAH DILAKUKAN, KINI SEHARUSNYA DIBERI GILIRAN KEPADA NURUL IZZAH PULA MENERAJUI KUALA LUMPUR DAN MERUBAH KUALA LUMPUR UNTUK MENJADI YANG LEBIH BAIK. KALAU IA PUN SABAR-SABAR UNTUK MENGANTIKAN TEMPAT BELIAU, TUNGGULAH SAMPAI PEMILIHAN DALAM PARTI NANTI. SAYA PUN BERSABAR, SEDANGKAN SAYA JUGA ADA CITA-CITA UNTUK MENJADI AHLI PARLIMEN JUGA. WALAUBAGAIMANAPUN, BEST PERSON WIN.

Anonymous said...

Izzah, bagi aku satu round, boleh?? kalau tak pun bagi la satu malam mesti kau terhibur..

Anonymous said...

pelik r anuar ibrahim tak mau plak mati ekk.. orag macam ni memg panjang umur sebab senak nak merosak agama, bangsa , dan negar

Post a Comment

NYAMUK CROUD

JUSTICE 4 SAIFUL

JUSTICE 4 SAIFUL
KLIK PICTURE

Labels

Blog Archive