DAPig oik!!! oik!!! oik!!!!
Sinchew Daily News m/s 9
1 November 2011 (Selasa)
Jika Pakatan Rakyat Memerintah Kakitangan Awam Akan Dikurangkan Separuh
Setiap Tahun Akan Dikurangkan  Ikut Peringkat: Tony Pua Kiam Wee
‘Pakatan Rakyat akan melalui kakitangan awam yang sudah berusia dipercepatkan bersara, termasuk ambil contoh cara negeri China kurangkan kakitangan awam yang berlebihan, dengan adanya satu sistem untuk kakitangan awam yang kurang berkesan menjalankan tugas, akan ditempatkan di rumah dan diberi separuh gaji, supaya pihak kerajaan dapat kurangkan perbelanjaan yang begitu besar untuk kakitangan awamnya.’
Mengapa perlu mengikut sistem Negara China?? DAPing memnag mahu jadikan negara ini negar komunis dan menagapa mahu berhentikan kakitangan awam?? supaya DAPing dan Pakatan Haram boleh kaut duit rakyat dan naikkan gaji pegawai Pakatan Haram yang akan duduk didalam kerajaan apa bila mereka memerintah.
31hb JB, setiausaha bahagian penerangan DAP Tony Pua Kiam Wee berkata,  jika Pakatan Rakyat dapat memerintah kerajaan pusat sahaja, akan kemukakan satu projek yang dinamakan “Projek Khas Mengurangkan Kakitangan Awam” untuk mengurangkan bilangan kakitangan awam berperingkat-peringkat setiap tahun.
Projek Khas Mengurangkan Kakitangan Kerajaan??? projek ini akan diberikan kepada kroni2 Pakatan Haram dan nanti adalah orang yang mana mereka tak suka mereka main buang tampa soal siasat.
Tony Pua berkata, bagi mengurangkan jumlah dan bilangan kakitangan awam ia adalah satu cabaran besar bagi Pakatan Rakyat, oleh kerana mungkin akan dapat bantahan daripada kakitangan awam itu sendiri, selepas Pakatan Rakyat memerintah, Pakatan Rakyat tidak akan laksanakannya projek itu secara mengejut.
Memang lah tidak laksanakan secara mengejut, Pakatan Haram buat secara halus, yang mana Kakitangan Awam yang tidak berkelulusan akan ditukar duduk di pendalaman walupun mereka sudah lama berkeja ditempat mereka menetap dan mula lah kerugutan dari pada Kakitangan Awam tidak secara langsung di berhentikan.
“Pakatan Rakyat tidak akan gunakan budaya lama yang dilakukan oleh kerajaan membuat pengambilan graduan universiti untuk dimuatkan ke dalam sektor kerajaan, pada masa sama mungkin Pakatan Rakyat akan buat penambahan kakitangan awam, tetapi penambahan itu perlu yang berkualiti tinggi, dan memilih kakitangan awam yang punyai daya saing.”
Pakatn Haram tidak akan menggunakan sistem lama untuk pengambilan graduan universiti sebab apa?? Dalam Kakitangan awam tidak ramai kaum Cina dan India mereka mahu hapuskan hak Orang Melayu dimana peratus Orang Melayu yang bergeraduan universiti tetapi pointer yang tidak seberapa di ambil berkerja ramai kerana itu adalah hak Orang Melayu, tetpai kaum lain tidak. LIHAT PERATUSAN DISINI
Kakitangan Awam Yang Sudah Berusia Dibiar Bersara Cepat 
Tony Pua berkata, Pakatan Rakyat akan menggalakkan kakitangan awam yang sudah tua dinasihatkan berhenti kerja.  Ia akan ambil contoh cara negeri China bagaimana mereka kurangkan kakitangan awam termasuk kakitangan awam yang kurang berprestasi, kakitangan awam yang diberhentikan ini akan mendapat pampasan separuh gaji, supaya pihak kerajaan dapat kurangkan bebanan dan tanggungan kos untuk membayar gaji kakitangan awamnya.
Kesian kepada orang lama, bila Pakatan Haram menjadi kerajaan masih mengikut pemrintahan Negara China, hanya panpasan sahaja yang diberi tidak ada pencen. Menagapa diberi begitu?? DAPing mahukan keuntungan dari hasil Negara supaya tidak diberikan pencen kepada Kakitangan Awam yang sudah bersara
Tony Pua Kiam Wee berkata demikian semasa menghadiri seminar bertajuk “ke mana perginya wang titik peluh kita? Beranikan diri untuk bentangkan bajet 2012” yang diajurkan oleh pemuda DAP negeri Johor, ucapan dalam seminar politik itu, sebagai membalas soalan-soalan dari orang ramai terhadap kakitangan awam negara ini yang berlebihan itu,  sebagai menjawab soalan-soalan itu Tony Pua berkata demikian.
Dalam sesi soal jawab seminar itu, yang hadir Tony Pua Kiam Wee, Teo Nie Ching Timbalan setiausaha penerangan DAP, ketua pemuda DAP negeri Johor dan setiausaha DAP negeri Johor, mereka dapat mengumpulkan seramai 200 peserta yang hadir yang ambil berat tentang bajet tahun 2012, atur acara  majlis itu diusahakan oleh setiausaha penerangan pemuda DAP negeri Johor puan Liau Yu Fei (terjemah Mandarin).
Tony Pua Kiam Wee juga berkata, buat masa ini kakitangan awam yang berjumlah 1.3 juta orang di negara ini, dengan nisbah 4.6 peratus daripada penduduk Negara kita; jika dibandingkan dengan negara jiran seperti Thailand, Indonesia, Filipina dan Korea, bilangan kakitangan awam mereka hanya 2 peratus daripada jumlah penduduk negara tersebut.
Seadarlah kepada yang berkerja di Sektor Awam ada Di Perhatikan!!!! Jagalah Hak Orang Melayu!!!!

0 comments:

Post a Comment

NYAMUK CROUD

JUSTICE 4 SAIFUL

JUSTICE 4 SAIFUL
KLIK PICTURE

Labels

Blog Archive