“Sokongan Pas itu Menghancurkan Islam Dan Orang Islam. Umat Islam Perlu Menarik Balik Sokongan Mereka Kepada Pas,” - Abdullah Sa‘amahSeorang tokoh agama yang juga Pengasas Pondok Geting, Tumpat, Abdullah Sa‘amah tetap dengan pendiriannya bahawa menyokong parti Pas termasuk pada pilihan raya umum akan datang adalah berdosa.

Malah, Abdullah menyatakan kesediaannya untuk berdebat dengan mana-mana individu termasuk pemimpin Pas sendiri yang tidak bersetuju dengan pendapat beliau itu.

Beliau turut melahirkan rasa hairan dengan sikap segelintir masyarakat yang masih tidak sedar bahawa Pas sekarang tidak sama dengan Pas dahulu yang tidak lagi bertegas dengan dasarnya menegakkan negara Islam.

“Pas masuk dalam pakatan pembangkang dan bekerjasama dengan DAP yang tidak terima Islam sebagai dasar.

“Sementara Parti Keadilan Rakyat (PKR) pula dasar dia liberalisme dan pluralisme yang menyatakan semua agama termasuk Islam adalah sama, orang Islam dan orang lain sama rata. Perjuangan liberalisme, pluralisme, sosialisme ini haram.

“Pas duduk sekali dan reda serta menyokong pula calon-calon DAP, PKR. Pas juga sokong dan reda bila DAP menang dan jadi pemimpin, Timbalan Perdana Menteri, berdosa dari segi hukum syarak.

“Sokongan Pas itu menghancurkan Islam dan orang Islam. Umat Islam perlu menarik balik sokongan mereka kepada Pas,” dakwanya ketika dihubungi Utusan Malaysia hari ini.

Abdullah diminta mengulas kenyataannya sebelum ini yang menyatakan berdosa menyokong Pas kerana perjuangan parti itu kini tidak lagi menegakkan negara Islam, sebaliknya membawa kehancuran kepada sesama umat Islam apabila bersekongkol dengan Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim yang dikatakan menyokong usaha memastikan keselamatan negara Israel.

Menurut Abdullah, kerjasama Pas dan DAP berbeza dengan kerjasama UMNO dengan parti-parti komponen Barisan Nasional (BN) yang telah memperakui kedudukan agama Islam dan umat Islam sejak sekian lama.

Sementara itu, bekas anggota Dewan Ulama Pas Pusat, Prof. Madya Mohd. Noor Deris menyokong pandangan Abdullah itu mengambil kira perjuangan politik semasa Pas yang lebih ghairah untuk berkuasa dan tidak lagi memperjuangkan pembentukkan negara Islam sebaliknya negara berkebajikan.

Mohd. Noor yang juga Pengerusi Biro Agama dan Ulama Majlis Veteran UMNO Kelantan turut berpendapat, sokongan kepada Pas boleh menyebabkan perpecahan sesama umat Islam yang sepatutnya bersatu.

“Penyatuan umat Islam tunjang kepada kepimpinan Rasulullah SAW sebagaimana bertautnya kaum Muhajirin dan Ansar, bahkan antara Aus dan Khazraj di Madinah.

“Sekarang umat Islam berpecah kepada dua, sokong Pas dan UMNO. Sokongan sepatutnya diberikan kepada UMNO yang lebih lama (tertubuh) berbanding Pas dan Fasal 3.3 Perlembagaan UMNO juga terang-terangan sebut menegak, mempertahan dan mengembangkan Islam agama rasmi negara.

“Pas pula bersifat was-was, dulu kata nak tegak negara Islam, sekarang negara berkebajikan. Dulu Pas tentang kerjasama dengan orang kafir, sekarang Pas bekerjasama dengan orang kafir. Pas parti yang tidak tetap pendirian dan tidak ada istiqamah,” katanya. :- Utusan

3 comments:

Anonymous said...

Kenyataan ini sepatutnya didengari semua penyokong ISLAM PKR & PAS.Pas sebenar dh jauh terbabas dr landasan perjuangan. Berbaliklah pada aqidah kita sebgi Islam sebenar sebelum maut menjemput PEMIMPIN2 UTAMA PAS.

AntaraPos said...

Perbuatan Rosakkan Agama, Akidah Umat Islam Semakin Dahsyat - Harussani | http://antarapos.com/v1/index.php?q9nan56SpKPkoObnaNGXpVvZn7WlcpZo | http://antarapos.com/v1

cyleo said...

kerana KUASA, PAS sekarang lupa asal usul nya, Sekurang kurangnya UMNO pernah mengajak PAS bersatu, kerana ke angkuhan Nik Aziz, ke egooan seorg pemimpin, ini lah akibat nya. Mengalah bukan bererti kalah, ada kala nya itu lah langkah yg paling bijak demi perpaduan org2 melayu islam. Kenapa suka menerima hasutan jahat dr PKR & DAP termasuk komando2 PAS yg di latih oleh PKR,Melayu perlu bersatu sebelum Malaysia ini musnah drp org2 melayu yg terlalu hendak berkuasa. PAS suka mengubah dasar, ingat, kerana tidak tetap pendirian, PAS akan tersungkur & akan ramai org2 melayu hidup dalam kekeliruan.Sedarlah wahai saudara Nik Aziz, hidup di dunia ini tak lama pun, cubalah buat perkara yyg BENAR demi raja, agama, bangsa dan negara

Post a Comment

NYAMUK CROUD

JUSTICE 4 SAIFUL

JUSTICE 4 SAIFUL
KLIK PICTURE

Labels

Blog Archive