Nik Aziz Bapak Kafir - Tan Sri Rahim Noor


Marah bebenor penyokong PAS bila bekas Ketua Polis Negara, Tan Sri Rahim Noor memberi gelaran kepada Menteri Besar Kelantan Nik Aziz Nik Mat sebagai 'Bapak kafir' berikutan kenyataan terbuka Nik Aziz yang mewajibkan orang awam menyertai demonstrasi BERSIH 3.0.

Kenyataan Rahim itu berkait rapat dengan reaksi negatif Nik Aziz yang mempertikaikan keputusan Jawatankuasa majlis Fatwa Kebangsaan yang menetapkan haram bagi umat Islam menyertai atau menyokong demonstrasi yang impaknya buruk terhadap ketenteraman - termasuklah demonstrasi BERSIH 3.0.

Dalam kenyataannya sebelum ini, Nik Aziz menganggap semua anggota Jawatankuasa Fatwa telah membuat kesilapan kerana melihat isu BERSIH 3.0 hanya dengan sebelah mata - satu penyataan yang sengaja memperlekehkan kelayakan para Ulama yang emnganggotai jawatankuasa tersebut.

Dan bila Rahim tiba-tiba tampil ke depan menemplek kembali kenyataan Nik Aziz itu, memang termanggu seketika penyokong PAS dibuatnya. Sampaikan Nik Aziz sendiri yang selama ini amat gemar komplen sana sini mempertikaikan akidah dan tahap ilmu orang lain pun kelu lidah tak mampu komen apa-apa.

Mungkin melihat Nik Aziz terpana seketika dengan tujahan keras tepat atas dahinya itulah mendorong penyokong PAS dan ramai pimpinan PAS yang lain cuba cover malu yang terpalit atas dahi Nik Aziz. Walhal sebenarnya ramai kalangan mereka hanya baca tajuk sahaja dan tak mustahil sebahagian besar yang lain hanya mendengar dari pihak yang ketiga.

Rupanya penyokong dan pemimpin PAS tahu juga apa rasanya bila telinga panas dan rasa marah serta geram bila kena tujah atas dahi oleh orang lain.

Sebelum ini tatkala penyokong UMNO dikafirkan dan dipersenda akidahnya oleh pemimpin PAS, ada pernah orang PAS ambil kisah? Bila Nik Aziz memuliakan syaitan sebagai kawan semata-mata untuk menghalalkan hubungan PAS dengan kafir harbi DAP, ada orang PAS terfikir untuk menegur keterlanjuran kata Nik Aziz?

Jawabnya tiada... Sebabnya?... Kerana hati nurani penyokong PAS sudah hitam kelam dan buta tuli mengiakan saja dengan segala macam ucap keji dari mulut Nik Aziz sekalipun tahu hakikatnya Nik Aziz hanyalah seorang politikus yang mencari duniawi dengan menjual agamanya.

Walaupun penulis tidaklah bersetuju sepenuhnya dengan kenyataan Rahim menganggap Nik Aziz adalah BAPAK KAFIR (Father Of Kafir) namun sekali sekala ada orang dengan selamba saja balun Nik Aziz elok juga, kena pula yang membalun itu non-politician memang cair tahi telinga penyokong PAS dibuatnya.:- Beruang Biru

13 comments:

Anonymous said...

saya setuju pork nik bapak kafir...

keris karat said...

hukum karma...kalau dulu dia suka tuduh orang lain , kali ini dia kena pulak lah..

Serban Putih said...

Memang tepat sekali. Dia lah punca sumai ceraikan isteri, anak tak mengaku ibu bapa, sembahyang dua imam, sembelihan haram di makan, orang2 UMNO kafir.

Orang2 DAP digelar Khalifah. Kawan dengan syaitan. Orang UMNO buka Umat Islam.

Kalau dia boleh suka2 menjatuhkan hukum Kafir sesama Islam dan terus memasukan orang2 UMNO ke neraka.

Sampailah masanya dia pula yang menerima hukum yang dia buat sendiri. Teruskan Tan Sri.

Kami mau banyak lagi orang2 yang macam Tan Sri.

Anonymous said...

bodoh rahim nor

Anonymous said...

org2 mcm ni kau orh nak bangga kan... allahhuakbar

Anonymous said...

nik aziz bodoh macam cibai...........pi dok jaga cucu lah......tak reti2 nak pencen ke ........ .....bagi yg cerdik2 dalam pas ketuai pilihanraya.........

Anonymous said...

sokong bebilion peratus !

Anonymous said...

Ek eleyy sekali sekali tok guru kena apa salah nya !.... bukan tok guru sangaattt puuunnn...politik je lebey ! kaluu dia tak masuk politik sapa pun tak kenal nik aziz....relek rrr beb !!

Anonymous said...

Eleh ..org tua tu tok guru ke? TOK GARU adala...ulamak POLITIK...fatwa ke , apa2 saja hukum yg dia kuarkan semuanya berlandaskn politik n kepentingan parti dia...kalo yg xsehaluan dgn dia, siapla kena maki, kene carut dgn dia...celako celako celako...

Ulamak ke sewenang2 memaki hamun, mnyumpah seranah org len?...porki nicky adalah ULAAAAAAAAAAARMAK....wlpon aq xsokong sgt kenyataan TSRahim, tapi, wa tabek spring la....toinnnnggggg...asik kutok org ,, hehehe...sesekali lu pon kene kutok ..xgitu porki niki..

sharingan said...

tak payah layan orang tua tusangat dulu mintak dr.m bersara sebab dah lama jadi pm.bila dr.m bersara yg dia u tak sedar-sedar lagi ke nak angkat kaki lambung

basic_2009 said...

saya tak setuju, NikAjis bukan Bapak Kafir !


tapi ...


NikAjis Kepala Kafir !

NikAjis Raja Kafir !

NikAjis MahaRaja Kafir !!


NikAjis + PAS + PKR + DAP = bodoh + bangang + celakoooooooo !!!!!!!!!

Anonymous said...

astaghfirullah..semoga Allah menunjukkan jalan y benar kepada anda semua.

Anonymous said...

astagfirullah.. Allah dah terang2 cakap, jangan ambil kerjanya..iantu kerja menghukum orang hanya Dia yang berkuasa. Terimalah padahnya jika kamu semua mengambil pekerjaanNya. Taubat lah anda semua yang pandai-pandai melabelkan org ni kafir, org tu kafir. Astaghfirullahalazimmmmm.

ummu haya

Post a Comment

NYAMUK CROUD

JUSTICE 4 SAIFUL

JUSTICE 4 SAIFUL
KLIK PICTURE

Labels

Blog Archive