Tamparan Hebat Noh Omar Kepada Khalid Dan Pakatan Pembangkang !


Disaat Khalid dan regimnnya sibuk mengumpul harta dan rompakan dari rakyat, Noh Omar tampil membuktikan BN sentiasa dekat dengan rakyat di setiap peringkat.

Kali ini, golongan nelayan mendapat manfaat disaat Khalid cuba melarikan diri dari golongan nelayan di Kuala Selangor yang menunggu Khalid menunaikan janjinya kepada para nelayan.

Terbukti, kerajaan Barisan Nasional menerusi Kementerian Pertanian dan Industri Asas Tani menghargai nilai nyawa setiap rakyatnya sedang pakatan pula sibuk nak mengorbankan nyawa rakyat dalam demonstrasi haram dan yang terbaru demonstrasi haram Bersih 3.0.

Kira-kira 65,000 nelayan berdaftar di seluruh negara bakal menikmati skim insurans mulai pertengahan tahun ini, kata Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani, Datuk Seri Noh Omar.

Beliau berkata insurans itu membolehkan nelayan menikmati perlindungan terhadap kecederaan atau kematian mereka ketika keluar menangkap ikan yang sekaligus dapat meringankan penderitaan mereka dan waris mereka.

"Cadangan mewujudkan skim insurans ini telah diluluskan Kabinet awal tahun ini dan persatuan nelayan di seluruh negara juga telah menyatakan persetujuan penuh terhadap langkah terbabit.

"Kita berharap hasrat itu dapat direalisasikan pertengahan tahun ini," katanya kepada pemberita selepas menghadiri mesyuarat agung Persatuan Nelayan Kawasan Pelabuhan Klang di sini, Isnin.

"Nelayan menerima eluan sara hidup sebanyak RM2,400 setahun dan daripada jumlah itu, RM100 (setahun) akan dipotong untuk dicarumkan.

"Sebelum ini, nelayan yang memperoleh elaun hanya menggunakan wang itu untuk tujuan tertentu dan jarang menyimpan bagi menghadapi sebarang kemungkinan pada masa akan datang.

Justeru setiap kali berlaku musibah, nelayan akan dihimpit kesusahan," kata Noh.

Beliau berkata skim insurans itu turut meliputi perlindungan lain termasuk kebakaran dan kecacatan anggota badan.

"Kita telah memilih syarikat insurans yang boleh memberi pampasan yang tinggi bagi menjaga kebajikan setiap nelayan," katanya. - BERNAMA

0 comments:

Post a Comment

NYAMUK CROUD

JUSTICE 4 SAIFUL

JUSTICE 4 SAIFUL
KLIK PICTURE

Labels

Blog Archive