PAS KELANTATENTANG HUDUD...!!!

alt

Presiden Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (PERKASA), Datuk Ibrahim Ali berkata penipuan PAS terhadap Umat Islam khususnya di Kelantan berkaitan perlaksanaan hukum hudud terbukti menerusi kenyataan Timbalan Pesuruhjaya PAS Terengganu, Datuk Wan Mutalib Embong pada 3 Oktober 1996 yang mendakwa Kerajaan Negeri masih tiada sebarang usaha serius dalam melaksanakan Sistem Perundangan Syariah itu.

Beliau yang juga merupakan Ahli Parlimen Pasir Mas juga mempersoalkan sikap pemimpin-pemimpin PAS Negeri yang melaungkan perjuangan melaksanakan Undang-Undang Islam itu menjelang Pilihan Raya namun sehingga kini ianya masih belum dilaksanakan meskipun Sidang DUN Negeri telah meluluskan usul menggubal Sistem Perundangan Negeri Kelantan.

"PAS Kelantan tidak pernah pun meminta pandangan PAS pusat untuk melaksakan syariat yang hendak diluluskan pada tahun sebelum ini. Mereka masih bercakap mahu melaksakan hukum hudud tetapi sesudah mendapat kelulusan di Dewan Undangan Negeri sampai ke hari ini mereka tidak buat hukum itu," katanya kepada pemberita pada sidang media di Ibu Pejabat PERKASA di sini semalam. Selanjutnya Di KLPOS

2 comments:

Anonymous said...

HABIS KENAPA DIORG MENYALAK KAT PUSAT DAN TUN PLAK ?

Anonymous said...

Mat sabu nak jadi menteris penternakkan BABI ke?

http://www.kerismalaya.com/2012/10/jangan-halang-hak-asasi-mat-sabu-nak.html#ixzz29KZzWPqv

Post a Comment

NYAMUK CROUD

JUSTICE 4 SAIFUL

JUSTICE 4 SAIFUL
KLIK PICTURE

Labels

Blog Archive